Trouwen in Italië voor Vlamingen

Huwen in Italië is voor veel Nederlanders al heel normaal maar de laatste jaren komen er ook steeds meer aanvragen van uit Vlaanderen. Uit onderzoek blijkt dat het aantal Vlamingen dat in Italie trouwt zelfs meer dan verdubbeld is in 5 jaar tijd en dat 2/3 van de aanstaande bruidsparen trouwen in het buitenland ernstig in overweging neemt. Qua paperassen is het allemaal iets ingewikkelder dan voor een Nederlander maar dat hoeft geen belemmering te vormen aangezien Inge van de Italiaanse Bruiloft alles uit handen neemt. Het Belgisch consulaat in Rome is wat meer bureaucratisch dan het Nederlandse consulaat zacht gezegd….
Vaak spreken we af in het Zuiden van het land om elkaar op die manier tegemoet te komen qua afstand. Bij de eerste kennismaking wisselen we van ideetjes en ik leg uit wat er allemaal mogelijk is en wat de ruwe kosten ongeveer zijn. Ik vind het erg leuk om ook voor mensen uit België hun droomhuwelijk te mogen regelen! Grappig is dat er heel andere benamingen aan zaken worden gegeven. Zo noemt men in Vlaanderen een trouwjurk een trouwkleed en een stelletje is een koppel, trouwen is huwen, je is u.

Eigenlijk is er wat betreft de wensen van de Nederlanders en de Vlamingen geen verschil. Men wil gewoon een heerlijk weekend relaxed bij elkaar zijn, genieten van het Italiaanse leven, de zon, het eten, de wijn en het uitzicht. Kortom even La Dolce Vita ervaren met uiteraard als hoogte punt de trouwceremonie en het huwelijksdiner aan één lange tafel voor de villa.

Trackback van jouw site.

Inge

Sinds het jaar 2000 organiseer ik huwelijken in Italië. Na een aantal jaren in de PR/Reclame/ en Marketing te hebben gewerkt, en ondertussen het krijgen van 2 kinderen wilde ik graag iets gaan doen wat ik ECHT leuk vond. Vroeger ging ik met mijn ouders altijd naar Italië op vakantie en daar heb ik de liefde voor het land aan overgehouden. Altijd als we in Italië aankwamen voelde het alsof ik thuis kwam. Misschien ben ik in mijn vorig leven wel Italiaanse geweest!

Laat een reactie achter

Press enter to search