Werkwijze

Persoonlijk, mooi en ontroerend

Elke bruiloft is uniek, persoonlijk, ontroerend en ontzettend mooi. Met deze gedachte behandel ik ook de aanvragen die bij mij binnenkomen. Een goede bereikbaarheid en een persoonlijke aanpak van zaken vind ik dan ook erg belangrijk. Jullie kunnen mij daarom altijd bereiken, ook in de avond en de weekenden.

Voordelen

Voordelen van het inschakelen van De Italiaanse Bruiloft zijn volgens Inge: ‘Het is eigenlijk ondoenlijk om je huwelijk in Italie te organiseren als je de taal niet spreekt. Bijna geen enkele kapper/bloemist, ambtenaar spreekt Engels.

Het kost ook heel veel tijd om alles goed geregeld te krijgen. Alles loopt gesmeerd op de huwelijksdag zelf maar voordat het zover is is er heel veel energie in gaan zitten. Dit geldt voornamelijk voor het antwoord krijgen van de Italianen zelf. Het duurt vaak heel lang en je moet heel veel tijd en geduld hebben om uiteindelijk een overeenkomst te hebben. Als dit eenmaal voor elkaar is dan is het ook in orde. Zeker in deze tijd met mensen die alletwee een drukke baan hebben is het natuurlijk een enorm voordeel als je iemand hebt die dit voor je regelt en de kwaliteit waarborgt.

Kennis maken

Het contact begint meestal via de e-mail, na wat mailtjes heen en weer is er een mogelijkheid voor een vrijblijvende afspraak waarbij we kennis met elkaar maken. Hierin worden de wensen en de ideeën van het aanstaande bruidspaar besproken. Ik laat op mijn beurt foto’s, filmmateriaal en moodboards zien om een visueel beeld te schetsen. Extra informatie en eventuele prijsopgave kunnen dan ook al besproken worden, je wilt natuurlijk weten of het allemaal haalbaar is als bruidspaar. In de tussen tijd is er altijd de mogelijkheid om telefonisch of via de e-mail contact te houden.

Hoe ziet zo’n huwelijksweekend eruit?

Meestal arriveren de gasten op vrijdag einde middag. Ze frissen zich eerst lekker op en s avonds is het heerlijk bijkomen van de reis.Deze eerste avond is uniek: men doet een pizza party of een barbecue met zn allen, lekker informeel, flessen wijn op tafel en vaak heeft men elkaar lang niet gezien dus dit is naast het huwelijksdiner ook een heel bijzondere avond.De volgende dag is de trouwdag. Eerst uitgebreid ontbijten, de kapper/visagiste arriveert, de fotograaf, de bloemist, de trouwauto wordt gebracht. Dan einde ochtend vertrek naar de trouwlocatie in een mooi stadje. Na de ceremonie om een uur of 12 wordt er getoast met aansluitend een overheerlijke lunch met allerlei heerlijke Italiaanse hapjes. Hierna gaan de gasten vaak terug naar de accommodatie, relaxen, beetje lezen, zwembad of bezoeken een stadje. Het bruidspaar gaga met de fotograaf mee voor een shoot in dorpje en in de heuvels. Rond een uur of 19 ziet iedereen elkaar weer bij het zwembad voor het aperitief en aansluitend diner. De tweede avond is uiteraard uitgebreider met 5 gangen, mooi gedekte tafels met overheerlijke Italiaanse specialiteiten. De mooiste plek van de tuin wordt uitgekozen. Onder olijfbomen, of met prachtig uitzicht over de heuvels of ook heel speciaal zijn tafels langs een verlicht zwembad! Tot in de vroege uurtjes wordt er getafeld eventueel nog gedanst met live muziek en s ochtends is er een brunch waarna iedereen weer vertrekt naar huis of verder op vakantie in Italië.

Als je een voorstel op maat wilt ontvangen of wilt weten wat de mogelijkheden zijn ontvang ik graag enkele gegevens zoals: om hoeveel personen het ongeveer zou gaan, om welk gebied, welke periode etc. Als je deze gegevens per e-mail aan mij doorstuurt ontvangen jullie binnen enkele dagen een voorstel.

Locaties bezoeken in Italië

Tijd om een locatie uit te zoeken. De meeste aanstaande bruidsparen zijn al meerdere keren in Italië geweest en weten in welke streek of plek ze willen trouwen. Toch raad ik altijd aan om een bezoek te brengen aan Italië en een aantal locaties te bezoeken. Tijdens een vakantie kijk je heel anders naar een accommodatie dan als je er voor je bruiloft heen gaat. Tijdens dit bezoek ontmoeten jullie ook de fotograaf, de tolk/gastvrouw, wordt er een proefdiner georganiseerd en wordt uiteraard de trouwlocatie bezocht. Vaak worden er drie locaties bezocht, die vooraf zijn uitgekozen door het bruidspaar, waaruit de uiteindelijke keuze wordt gemaakt. Alle locaties zijn prachtig, er is altijd één die voor een paar eruit springt. Dit heeft natuurlijk te maken met de persoonlijke smaak, maar kan ook zijn door de manager die aanwezig is, het prachtige uitzicht of de fijne sfeer. Het is erg belangrijk om zelf de locaties te bezoeken om de sfeer te proeven en een keuze te maken zonder hier spijt van te krijgen.

De Huwelijksdag

Op de huwelijksdag zelf is er een tolk/gastvrouw aanwezig van de Italiaanse Bruiloft om er voor te zorgen dat jullie dag perfect verloopt. Ze assisteren bij de kapper en bij de bloemist die in de ochtend het boeket en de bloemen ter decoratie komt brengen. Ze helpen bij de trouwauto en bij alles waar jullie een tolk/gastvrouw voor nodig hebben. De Italiaanse Bruiloft werkt met vaste dames die allemaal woonachtig zijn in Italië. Zij spreken de taal vloeiend en zetten zich met hart en ziel in om er een onvergetelijke dag van te maken.

Voorbeelden met prijsindicatie

Press enter to search