Over ons

We stellen ons graag aan je voor.

Sinds het jaar 2000 organiseert Inge van der Kraan, de oprichtster van de Italiaanse Bruiloft, huwelijken in Italië. In 2014 organiseerde ze ook haar eigen huwelijk!

Het is een van de eerste bureaus (gevestigd te Rotterdam) in Nederland dat zich op de huwelijksmarkt in Italië stortte en het was gelijk een succes. Inmiddels heeft ze al meer dan 500 huwelijken mogen regelen waaronder in 2014 haar eigen droomhuwelijk. Lees haar blog op deze site!

‘Na een aantal jaren in de PR/Reclame/ en Marketing te hebben gewerkt, en ondertussen het krijgen van 2 kinderen wilde ik graag iets gaan doen wat ik ECHT leuk vond. Vroeger ging ik met mijn ouders altijd naar Italië op vakantie en daar heb ik de liefde voor het land aan overgehouden. Altijd als we in Italië aankwamen voelde het alsof ik thuis kwam. Misschien ben ik in mijn vorig leven wel Italiaanse geweest!’

Ik heb toen een bedrijfsplan opgezet, ik ben naar Italië gegaan om contacten te leggen en locaties te bezoeken en zodoende heb ik langzaam aan een zeer betrouwbaar netwerk opgebouwd. Het is in Italië zeer van belang dat ze je kennen en je vertrouwen. Als je eenmaal een vertrouwensband hebt opgebouwd doen ze echt alles voor je!

Omdat er nog niet echt een bureau was in Nederland die zich gespecialiseerd had in het organiseren van huwelijken in Italië was het eigenlijk vanaf het begin al een succes.

Elk jaar organiseer ik samen met de Nederlandse dames ter plekke zo’n 30 tot 50 huwelijken door geheel Italie. De meeste mensen hebben interesse in Toscane maar er zijn ook veel stelletjes die met z’n tweetjes ‘stiekem’ naar Sicilië of Sardinië gaan op vakantie en dan getrouwd terug komen! Umbrie en Le Marche zijn ook mooie gebieden en wat minder toeristisch dan Toscane.

De Noord-Italiaanse meren zijn ook altijd in trek. Zeker qua afstand is dat een voordeel.De laatste tijd is er steeds meer vraag naar Puglia. Dit gebied ligt in de hak van de laars en het is vanaf april tot en met oktober prachtig weer! Je kunt er een zogenaamde masseria afhuren en trouwen op het strand!!! Het is veel minder toeristisch dan bijvoorbeeld Toscane maar wel erg prijzig.

Aanstaande bruidsparen kunnen hun huwelijksdag/weekend helemaal zelf inplannen, vaak willen ze graag wat hulp/begeleiding/tips van mijn kant. We zetten dan samen zo’n weekend in elkaar. Gemiddeld hebben we zo’n drie persoonlijke afspraken waar we samen alle puntjes op de i zetten en kijken of we nog op 1 lijn zitten. Het aanstaande bruidspaar gaat soms zelf ook nog even naar de locatie (vaak tijdens een vakantie) om nog even de sfeer te proeven.

Tijdens het huwelijksweekend is het gezamenlijk buiten lunchen of dineren is het hoogtepunt van het weekend. Heerlijk onder de olijfbomen, naast het zwembad en van elkaars gezelschap genieten.

Soms komen mensen al met locaties waar ze graag zouden willen verblijven, ze zijn daar bijvoorbeeld eerder op vakantie geweest. Vaak geven ik voorstellen door op maat over locaties die geschikt zouden kunnen zijn naar aanleiding van de door hen doorgegeven wensen.

Ik probeer altijd een locatie te vinden die qua sfeer, budget en aantal personen bij de groep past.

‘Mensen in mijn omgeving zeiden tegen mij toen ik net met De Italiaanse Bruiloft gestart was: ‘oh dat wordt niks, de band komt niet opdagen, of de fotograaf niet.. etc. etc.’ Het blijkt uiteindelijk allemaal helemaal goed te gaan, iedereen is er, en doet zijn uiterste best om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. De violist, de fotograaf, de tolk. Ze maken er allemaal een top Italiaans huwelijk van! Zeker komt dit doordat ik de mensen inmiddels persoonlijk ken en we een vertrouwensband hebben opgebouwd. Zeker in Italie is dit erg belangrijk. Men wil weten met wie ze te maken hebben. Elk jaar ga ik een paar keer naar Italie om de contacten te onderhouden die ik 14 jaar geleden gestart ben. Ik word altijd heel warm onthaald en men wil dat ik mee eet met de familie etc. Echt zo leuk!!

Hieronder de foto’s van de dames die de huwelijken ter plekke begeleiden:

Hilde (Toscane en Umbrië)

Hilde

Toscane en Umbrië

Hilde is geboren en getogen in Antwerpen en woont al weer jaren in het mooie Florence na eerst een aantal jaren in Rome te hebben gewoond. Ze is een zeer ervaren gastvrouw/tolk die zich al jaren vol hart en ziel inzet voor alle huwelijken. Ze is naast haar werk als hostess/tolk een gids in Florence.

Mirjam (Toscane en Umbrië)

Mirjam

Toscane en Umbrië

Mirjam woont al jaren in Arezzo met haar Italiaanse man. Ze is geboren in Middelburg. Ze is naast een zeer ervaren gastvrouw/tolk ook een zeer goede bloemiste.

Eva (meren)

Eva

Noord-Italiaanse meren

Eva woont met haar Italiaanse man en twee kinderen in Peschiera aan het Gardameer en is zeer sportief. Elk huwelijk is weer een geweldige en unieke ervaring voor haar.

Karin (Meren)

Karin

Noord-Italiaanse meren

Karin is een Rotterdamse en woont al weer jaren in Milaan. Ze organiseert reizen en evenementen. Het is een geweldige vrouw vol humor en levenslust. Haar energie is aanstekelijk. Ze maakt elke ceremonie zeer uniek en bijzonder.

Isabel (Puglia)

Isabel

Puglia

Isabelle woont met haar Italiaanse man en hun 2 kids in Puglia. Ze werkt in een prachtige masseria (hotel) maar als het even kan wil ze heel graag hostess en tolk zijn bij een huwelijk. Ze is een aantal jaren geleden zelf ook in het huwelijk getreden hier en het was een sprookje!

Monique (Sardinie)

Monique

Sardinië

Monique runt met haar man en 2 kids een prachtige eco lodge in het westen van Sardinië en organiseert yoga- en kunstreizen, kookcursussen etc etc. Ze is heel creatief en organisatorisch. Ze begeleidt met hart en ziel elk huwelijk op het prachtige ongerepte eiland

Welmoed (Sicillië)

Welmoed

Sicilië

Welmoed is getrouwd met een Italiaanse man en woont met hun lieve hond Lola vlakbij Acireale (vlakbij Taormina) waar zij volop geniet van het Siciliaanse leven. Naast de organisatie van incentives vindt zij het heerlijk aanwezig te zijn bij verliefde stelletjes die hun jawoord geven op het mooie Sicilië!!!

Miranda (Sicilië)

Miranda

Sicilië

Miranda is zelfstandig eventmanager en contentmaker, en pendelt zo vaak als het kan tussen haar twee ‘thuizen’, Den Haag en Castellammare del Golfo, links van Palermo. Gezelligheid en een perfecte organisatie staan bij haar hoog in het vaandel. Ze zet zich met ziel en zaligheid in om jullie een overgetelijke trouwdag te bezorgen.

Elly (Le Marche)

Elly

Le Marche

Elly is een zeer creatief en enthousiast persoon. Ze is binnenhuisarchitect, kunstenaar en bloemist.

Press enter to search