Trouwen op Sicilië

We hebben iets nieuws!!!!

Op slechts een half uur vanaf het vliegveld Palermo hebben we een nieuwe bestemming waar je met prachtig uitzicht over zee trouwt. Zo kun je in het lieflijke Scopello elkaar voor de wet het ja-woord geven in een super mooie sprookjesachtige tuin met panorama terras vanwaar je de hele kustlijn ziet. In het dorpje zelf zijn een aantal hotelletjes in verschillende prijsklassen.

In het wat minder bekende, maar erg authentieke stadje Castellamare del Golfo kun je trouwen op het terras van het oude castello, dat uitkijkt op het haventje en de zee. Ook hier heb je de keuze uit verschillende hotels of een agriturismo.

Behalve deze twee opties biedt de westkust van Sicilië heel veel andere bijzondere plekjes! Miran-da is de Nederlandse dame die er bijna het hele jaar woonachtig is en zij begeleidt graag met hart en ziel jullie trouwdag.

De meeste mensen kiezen voor trouwen op Sicilië met zn tweetjes zonder gasten of men nodigt een klein groepje uit. Dit heeft natuurlijk te maken met de afstand. Je verplicht mensen een vliegticket te kopen. Maar er zijn meerdere goedkope airlines die op Sicilië vliegen zoals Ryan Air, Transavia en Easyjet.

Een prachtig dorpje aan de oostkust is Taormina. Je kunt er trouwen voor de wet in een prachtig palazzo met weelderige tuin. Of je trouwt symbolisch met je voeten in het zand aan zee. Vlakbij Taormina bevindt zich ook nog een heel mooi kasteel dat half in het water ligt. Hier kun je ook een wettelijke ceremonie doen.

Prijsindicatie voor 2 personen, weekend trouwen op Sicilië incl vlucht en alles er op en eraan: vanaf € 5000,-.

dsc_1524-bis
dsc_9899
24

Vergelijkbare ervaringen

Geweldig team waar werkelijk niets teveel is. Goede ideeen en mensen met hun hart op de juiste plaats! Het was werkelijk een sprookje

Lees meer

Op 17 april 2015 zijn wij in Sicilië getrouwd, in de plaats Taormina. Vooraf vonden we het nogal spannend. We waren beide nog nooit in Sicilië geweest en ook het trouwen in het buitenland vonden we nogal spannend. Inge heeft ons het plaatsje Taormina aanbevolen omdat het een prachtig stadje zou zijn, dat kunnen we nu wel beamen. Wat schitterend om daar te mogen trouwen en wat bijzonder dat de bevolking zo met je meeleeft. Van alle kanten werden we die dag gefeliciteerd en voelden we ons echt een bruidspaar.

Lees meer

Press enter to search