Ron en Wendy – droomhuwelijk in Cortona

Wij waren opzoek voor leuke ideeën om te trouwen. Het gewoon in Den Helder trouwen had niet onze voorkeur. We gingen zoeken op het internet en omdat wij erg gecharmeerd zijn van Italië zijn, we gaan zoeken op trouwen in Italië. We kwamen als eerste op de site van de Italiaanse Bruiloft van Inge van der Kraan terecht. Dit gaf eigenlijk wel gelijk een goed gevoel. Ze doet dit al 13 haar en heeft al honderden huwelijken geregeld inmiddels. We hebben nog wel even verder gezocht maar elke keer opnieuw kwamen we weer bij Inge uit. Om een goed beeld te krijgen wat we allemaal konden hebben we een afspraak gemaakt. Tijdens het gesprek werd al snel duidelijk dat dit was wat wij wilde. Via telefonische en mail contact (omdat wij nogal ver uit elkaar wonen) hebben we alles op kunnen zetten.

We hebben eerst uitgezocht waar we wilden trouwen en dat was al snel het gebied Toscane geworden. Daarna op zoek naar locaties dat was nog beste wel een hele klus omdat er zoveel mooie appartementen complexen zijn. Wij zijn in totaal met 13 familie leden die kant opgegaan dus waren opzoek naar een accommodatie die niet te groot was. Om een goed beeld te krijgen van de accommodaties adviseerde Inge om een korte trip te maken naar Italië om daar te kijken hoe alles er in het echt uit ziet. Dus wij zijn in begin maart die kant op gegaan. We hebben de accommodaties bekeken die we uitgezocht hadden en nog een paar meer omdat de eigenaren nog meer huizen hadden. Bij het bekijken van de laatste accommodatie waren wij er gelijk uit. Wat een prachtige plek en echt onwijs lieve eigenaren. Ze spreken goed Engels en zijn super enthousiast. Wij hebben gekozen voor een locatie bij Cortona. Alles kan daar en niks was te gek voor ze om te doen.

Verder in de week dat we in Italië waren, hebben we de tolk Mirjam ontmoet die erbij was met het trouwen. Een leuke enthousiaste vrouw en daarbij ook nog een bloemist dus die keus was snel gemaakt om het boeket ook door Mirjam te laten maken. Ze had een goed beeld van wat ik mooi vond en zo is het boeket ook echt geworden. Terug in Nederland na een weekje heerlijk te hebben genoten hebben wij contact gezocht met Inge en doorgegeven wat wij graag wilde en onze ervaringen. Inge heeft verder heel veel geregeld en kwam met heel veel leuke ideeën om de dag nog mooier te maken.

En toen kwam de tijd aan dat wij de kant van Italië op ging. Wij zijn zelf 3 weken gebleven. Wij hadden ervoor gekozen om op vrijdag te trouwen omdat wij toevallig om 2 verjaardagen in die week hadden. Want ons trouwen wilde we ook niet zomaar voorbij laten gaan. Inge kwam met een leuk idee om een barbecue avond te doen. Dat hebben we gedaan en dat was echt zeer geslaagd de eigenaren van de accommodatie hebben een heerlijke barbecue georganiseerd en wij hebben heerlijk gegeten.

Eerder in die week had ik nog afspraken bij de kapper staan zodat die meiden mijn kapsel alvast konden proberen en te kijken of het helemaal naar mijn zin was. Ondanks dat die meiden niet heel goed Engels spraken zijn we er goed uitgekomen. En mijn haar zat prachtig. Die meiden hebben echt hun tijd ervoor genomen en zeker goed hun best gedaan.

21-09-2012 Onze trouwdag:

Eerst hadden we een heerlijk ontbijt. Door alle spanningen is het alleen toch wel moeilijk om wat te eten op de vroege ochtend. De meiden van de kapper waren gearriveerd en alle dames hadden er voor gekozen om ook in de make-up en kapsels gedaan te laten worden door hen. Dit brengt al een hoop gezelligheid met zich mee. Na een tijdje kwam de fotograaf aan. Een gezellige man die redelijk Engels spreekt en leuke ideeën had voor foto’s. Mirjam kwam later ook aan. Om 11 uur zijn we gaan rijden naar het mooie Cortona en daar in het gemeentehuis te trouwen. Mirjam de tolk had geregeld dat we met onze auto naar boven konden rijden, zodat ik niet met mijn jurk de hele weg hoefde te lopen. Het trouwen was prachtig en helemaal zoals wij dit wilden.

Na het trouwen zijn we met zn allen naar de overkant gegaan om van een heerlijke lunch met bubbels te genieten. De gasten bleven bij het restaurant zitten en wij zijn met de fotograaf op stap gegaan om foto’s te maken. Hier zijn echt prachtige foto’s uitgekomen.

Daarna zijn wij terug gegaan naar de accommodatie waar Barbara onze bruidstaart klaar had staan zodat we deze konden gaan aansnijden. Een heerlijke taart met bubbels. Wij hebben ervoor gekozen om rond 19.00 uur te gaan eten. Barbara kan heerlijk koken en heeft zelfs een kookboek geschreven! Wij hebben echt genoten van onze dag. Het was alles wat we maar konden wensen.

Voor Inge is niks te gek om te regelen en te ondernemen. Ze regelt van alles; van het trouwen zelf tot ideetjes voor de trouwtaart en de accommodatie. Inge, ik wil je echt onwijs bedanken voor dat jij ons droom huwelijk hebt waar kunnen maken. Liefs Ron en Wendy, getrouwd op 21 september 2012

Trackback van jouw site.

Inge

Sinds het jaar 2000 organiseer ik huwelijken in Italië. Na een aantal jaren in de PR/Reclame/ en Marketing te hebben gewerkt, en ondertussen het krijgen van 2 kinderen wilde ik graag iets gaan doen wat ik ECHT leuk vond. Vroeger ging ik met mijn ouders altijd naar Italië op vakantie en daar heb ik de liefde voor het land aan overgehouden. Altijd als we in Italië aankwamen voelde het alsof ik thuis kwam. Misschien ben ik in mijn vorig leven wel Italiaanse geweest!

Laat een reactie achter

Press enter to search